Day 4
Ultimo giorno nel Parc national de la Mauricie per poi trasferirci nel Saguenay-Lac-Saint-Jean nel tardo pomeriggio. Come da programma andiamo alla scoperta dei dintorni di Shawinigan
una cittadina come tante altre in Quebec che dopo momenti belli e meno belli per le vicessitudini storiche oggi è uno dei punti fermi per esplorare il Parco Nazionale.

Il trekking che scegliamo, Tour of Trou du Diable
è un loop “moderato” e per questo di solo 8 km ma con diversi dislivelli e terreni misti.




Rientro e picnic solito.
Passeggiata per caffè e cappuccino in centro e poi su in macchina per incamminarci verso la nuova meta.
Sosta prevista nel pomeriggio ad una Cabane du Sucre, per visita a questa Fattoria che produce sciroppo d’acero. Rifornimento di sciroppo e burro per l’Italia 
e via su strada nuovamente. 




Day 4
Shawinigan Falls - Québec 

Last day in the Parc national de la Mauricie and then we move to Saguenay-Lac-Saint-Jean in the late afternoon. As planned we go to discover the surroundings of Shawinigan, a town like many others in Quebec that after good and bad times due to historical events today is one of the fixed points for exploring the National Park.
The trek we choose, Tour of Trou du Diable
is a "moderate" loop and for this reason only 8 km but with different altitude differences and mixed terrain. The Trou du Diable (Devil's Hole): this mysterious place consists of a vortex in the Saint-Maurice River near the falls. Legend has it that the Trou du Diable has no bottom, making it impossible to save anyone who falls into it
Great excursion that after showing us the forest surrounding the city introduced us to the famous waterfalls here (Shawinigan, Falls) that feed an important power plant until reaching the lookout with a spectacular view of the area
. Return and usual picnic. Walk for coffee and cappuccino in the center and then up in the car to set off towards the new destination. Stop planned in the afternoon at a Cabane du Sucre, to visit this Farm that produces maple syrup. Restocking of syrup and butter for Italy 
and off on the road again. 





